Magyar l Deutsch l English
Facebook
 
 

A steaken túl is van élet

Új szállodaépülettel, a félpanziós ellátás megszüntetésével és konyhatechnológiai újításokkal is készül az idei szezonra a Hubertus Hof szálloda és étterem. A változásokról Raskó Róbert szállodaigazgatóval beszélgettünk.
 
Idén nyáron egy teljesen új szállodával várjátok a vendégeket. Miért volt szükség erre az építkezésre és miért pont most?

Elsősorban gazdasági oka volt, másodsorban pedig a vendégek kényelmi szintjének növelése. Ezek az épületek már 60 évesek voltak, és eredetileg nem szállodának készültek. Így arra jutottunk, hogy nem csak egy egyszerű felújítást végzünk, hanem a meglévő épületeket teljesen lebontjuk és újakat emelünk, kifejezetten a szállodai funkcióra helyezve a hangsúlyt.  

Mennyiben lesz más az új épület, milyen extrákkal készültök?

A korábbi nagy közösségi terek megszűnnek, a vendégszobák alapterülete viszont nagyobb lesz. A klimatizálás terén is nő a kényelmi szint mert sötétítők helyett igazi rolókat kapnak a szobák, és mindegyikben szilárd burkolatra váltottunk a szőnyegpadló helyett, gondolva a valamilyen allergiától szenvedő vendégeinkre. A szobakapacitásunk tíz százalékkal csökken, 24 új szobánk lesz plusz a 4 De Lux apartman, így összesen 70 főt tudunk elhelyezni.A szállodán kívül másban is lesz változás?

Több is, például megszűntetjük a félpanziós ellátást. Az olyan klasszikus sémák, mint az all inclusive vagy a büféasztalos vacsora azt sugallják, egyél amennyi beléd fér, és az emberek ezt általában meg is teszik, ami azonban nem feltétlen egészséges. Mi arra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, hogy egyél kevesebbet, egyél többször, és egyél mindig minőséget. Az elmúlt években azt vettük észre, hogy bár a félpanzió kényelmes, mégis a vendégek sokszor más szerettek volna: több dologból választani, kevesebbet fogyasztani, vagy más időpontban étkezni, mint ahogyan a félpanzió rendelkezésre állt.

Hogy működik majd ez a gyakorlatban?

A vendég minden nap déltől este tíz óráig tetszőlegesen választhat az étlapunkról, amit csak szeretne. Ha az ő bioritmusa úgy kívánja, hogy ebédidőben csak egy levest vagy salátát kíván enni, megteheti és nem kell kötelezően hat órától sem jönni a vacsorára. Ha akar, ehet libamájat, kérhet egy két vagy három fogást, egyszóval sokkal nagyobb szabadságot kap az étkezés terén. Ez sok esetben költséghatékonyabb lehet a vendégnek, mert nincs egy meghatározott összeg, így szabadon eldöntheti mennyit szán az étkezésre.

Ha már az ételeknél tartunk! Hubertus és Angus marha. Ez mára szókapcsolat.

Ez nem csak egy szókapcsolat, hanem valós kapcsolat is. Szeretnénk megmutatni, hogy a steaken túl is van élet és nem csak azokból a húsrészekből lehet finom ételeket varázsolni, amit a többség már jól ismer – bélszín, hátszín, rostélyos - hanem igenis lehet egy nyakból, egy onglet-ből, vagy szegyből is ízletes ételt készíteni. Szeretnénk ezeket az új ételeket, elkészítései eljárásokat megismertetni a vendégekkel és olyan új konyhatechnológiákat behozni, melyek még csak Nyugat-Európában ismertek.

Még egy újítás?

Ez egyelőre maradjon meglepetés. Annyit elárulhatok, hogy lesz egy új varázsdobozunk, és júniustól új formában fogjuk sütni a steakeket.

Több területen is más szemléletet követtek, mint ami hagyományosnak tekinthető a szállodaiparban, a vendéglátásban.

Mi egy kis vidéki szálloda vagyunk, ahol mindig szerettük volna a vendégek egyéni igényeire helyezni a hangsúlyt. De ehhez az kell, hogy egy kicsit lelassuljon az élet itt nálunk, hogy visszavegyünk a rohanó tempóból és egy kicsit több időt tudjunk egymásra, a vendégre szentelni. A filozófiánk az, hogy a vendég ne egy szállodában érezze magát, hanem otthon, adott esetben akár családtagként.

<< vissza

   


TERRA-PANNONIA
Angus marhahaús, hidegen sajtolt repceolaj és házi készítésű gyümölcslekvárok
Prémium minőségű termékek

 

   bővebben >>


Szállodánk a nemzetközileg elismert HOTELSTARS UNION követelményei szerint 3 csillagos minősítést kapott.

   


   


   

               Feliratkozás hírlevélre

Név*:
E-mail:
Mit kap cserébe?
      - A legjobb ajánlatokat első kézből
      - Akciók, hírek, meghívók
 
Impresszum   l    Adatvédelem   l    Sajtószoba   l    Útvonaltervező   l    Híreink   l       l    Mobile
 
Aktualis promóció
Kapcsolat
Programajánló
 
Nagyberek túra
Gyermekeknek
Ajándékutalvány
 
Hubertus Agráripari Bt.
Vadászati lehetőség
Receptek

 
Partnereink
Jogi nyilatkozat
Ajánlatkérés
H-8646 Balatonfenyves, Nimród u. 1.
Tel.: (+36 85) 560 930 . Fax: (+36 85) 560 271
hubertus-hof@hubertus.hu
balatonfenyves hotel étterem szállás szálloda konferencia wellness